25 września 2017


Lunch po cygańsku

Miękka, soczysta pierś z kurczaka o intensywnym aromacie to doskonały pomysł na obiad. Smakuje wybornie zarówno w zestawieniu z sałatkami, jak i makaronami, a jej przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy przed pieczeniem zamarynować mięso. Niezastąpiony okaże się przy tym Sos Kielecki cygański od WSP Społem. Z nim danie będzie miało wyrazisty smak.

Dzięki dojrzałym pomidorom z kawałkami papryki oraz cebuli sos nabiera ostrości, a dodatek przecieru jabłkowego wprowadza odrobinę słodyczy. Ponadto zioła nadają mu niezwykłego aromatu, który zachęca do spróbowania.

Sos Kielecki cygański sprawdza się jako marynata bez konieczności dodawania innych produktów. Wystarczy kilka godzin przed pieczeniem polać nim kurczaka, aby przesiąkł zapachami przypraw oraz smakiem pomidorów. Mięso przygotowane w ten sposób można podawać np. z ryżem i surówką.

 

Apetyczny lunch według kuchni cygańskiej tylko z Sosem Kieleckim!

Nasze Aktualności