25 marca 2017


Majonez Kielecki… do ciast!

Majonez to nieodłączny element Wielkanocnych inspiracji kulinarnych. Sprawdzi się zarówno podczas komponowania farszu do jajek, sałatek, jak i pieczenia ciast! Majonez z powodzeniem zastąpi olej oraz margarynę. Dzięki niemu wypieki będą puszyste i miękkie.

Na świątecznym stole nie może zabraknąć tradycyjnych słodkości. Mazurek orzechowy z bakaliami, babka waniliowo-kakaowa posypana cukrem pudrem albo piaskowa z lukrem i kandyzowaną skórką pomarańczy z pewnością zachwycą gości swoim smakiem.

Wiosenne wypieki z majonezem

Majonez Kielecki będzie również idealnym składnikiem ciast z dodatkiem owoców. Zbliżający się sezon wiosenno-letni to doskonały moment, aby wypróbować przepisy na słodkości. Puszyste ciasto z rabarbarem i kruszonką albo czekoladowy placek z malinami przypadnie do gustu fanom sezonowych przysmaków. Natomiast miłośnicy ciast z kremami powinni skusić się na placek o smaku czekoladowym z masą kiwi.

 

Wszystkie przepisy na ciasta dostępne są na www.majonez.pl

Nasze Aktualności