1 lipca 2019


Majonez Kielecki doceniony przez uznanych szefów kuchni!

Marka Majonez Kielecki została wyróżniona kolejną prestiżową nagrodą – uzyskaną na podstawie badań profesjonalistów. Wyróżnienie Superior Taste Award przyznane przez International Taste Institute, o którym mowa, otrzymują marki na podstawie testów smakowych przez ponad 200. wykwalifikowanych szefów kuchni i sommelierów.

Międzynarodowy Instytut Smaku (International Taste Instirute) od 2005 roku ocenił ponad 15 000 produktów spożywczych i napojów z różnych zakątków świata! Wszystkie produkty weryfikowane są przez ponad 200 uznanych szefów kuchni oraz sommelierów. A jak w praktyce wygląda ten test? Pod uwagę brane jest kilka czynników. Pierwszy z nich to– analiza sensoryczna po ciemku. Produkty testowane są przez profesjonalistów, którzy nie wiedzą co jedzą. Otrzymują oni jedynie informację do jakiej kategorii należą wyroby. Na tym etapie oceniający nie znają nazwy marki, wyrobu lub miejsca pochodzenia. Kolejnym etapem była prezentacja przed jury. Produkty zostają przełożone do szklanych, przezroczystych opakowań, aby testerzy zachowali całkowitą bezstronności i obiektywizm. Ostatnim etapem jest weryfikacja cech i składu. Jury ocenia przede wszystkim właściwości organoleptyczne, w tym: pierwsze wrażenie, wygląd, zapach, smak oraz konsystencję.

Majonez Kielecki otrzymał ocenę łączną na poziomie aż 80,6%! Dzięki temu zdobył nagrodę Superior Taste Award z dwoma złotymi gwiazdami! Potwierdza to fakt, że spełnia nie tylko oczekiwania konsumentów, ale także wyrafinowane potrzeby profesjonalistów. „Jesteśmy bardzo dumni, że nasz flagowy produkt – Majonez Kielecki – cieszy się tak pozytywną opinią wśród uznanych na całym świecie szefów kuchni i sommelierów. Do produkcji majonezu używamy najwyższej jakości surowców i składników. Od prawie 60 lat stawiamy na jakość, jakość i jeszcze raz jakość. Taka strategia przynosi długofalowe korzyści – czego dowodem jest otrzymana nagroda” – mówi Anna Tomaszewska, Prezes Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem”.

Nasze Aktualności

3 grudnia 2019

Podkreśl smak świątecznych potraw wyrazistym dodatkiem

Podkreśl smak świątecznych potraw wyrazistym dodatkiem.

Czytaj
16 października 2019

Ostre i meksykańskie smaki w kuchni

Są tacy, którzy ostre smaki wybierają przez okrągły rok oraz ci, którzy rezerwują je sobie na jesień i zimę.

Czytaj
15 września 2019

Jak urozmaicić codzienne dania?

Nie oszukujmy się – wymyślne, zróżnicowane potrawy w codziennym jadłospisie wymagają dość sporo czasu...

Czytaj