14 czerwca 2018


Ocet Kielecki – najlepszy do marynowanych warzyw.

Początek lata to czas, kiedy kramy kuszą bogactwem sezonowych warzyw. Dlatego, warto już teraz pomyśleć o przygotowaniu przetworów, by cieszyć się smakiem jarzyn podczas długich jesiennych wieczorów. A co polecamy do marynowania? Oczywiście Ocet Kielecki spirytusowy 10%.

To właśnie konserwowane bakłażany, cukinie czy papryki zajmą półki domowych spiżarni na wiele tygodni. Dzięki temu, w chłodniejsze dni, można będzie sięgnąć po wypełnione kolorami lata słoiczki.

Sekret udanych przetworów

Tradycyjna metoda wytwarzania Octu Kieleckiego spirytusowego 10% oraz niezmienny sposób produkcji od 1932 r.,  to dwie cechy, którymi można opisać ten produkt. Dlatego cieszy się on tak dużym uznaniem konsumentów – potwierdzają to liczne nagrody oraz godła jakości np. Znak „Jakość Tradycja”, Znak Jakości „Q” czy Złoty Laur Konsumenta.

Nasze Aktualności

17 lipca 2018

Sos Kielecki meksykański – idealny dodatek do potraw

Czy wiesz, że kuchnia meksykańska jest jedną z najbardziej lubianych przez Polaków?

Czytaj