28 marca 2018

Oświadczenie Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” w sprawie dobrostanu kur niosek.

Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” – właściciel marki Majonez Kielecki – dokłada wszelkich starań, aby produkowane przez firmę i wprowadzone na rynek artykuły spożywcze posiadały jak najwyższe standardy jakościowe i zawierały najlepsze możliwe składniki. Efektem tych wysiłków są bardzo wysokie pozycje zajmowane przez nasze produkty w rankingach konsumenckich oraz rynkowych, które podkreślają walory naszych majonezów, sosów i ketchupów. Dobro i zdrowie naszego Konsumenta jest jedną z podstawowych wartości firmy, które codziennie realizujemy poprzez dobór najwyższej jakości składników, zadbanie o bezpieczeństwo procesu produkcji i odpowiadanie na bieżące potrzeby naszych odbiorców.

W związku z pojawiającymi się coraz częściej pytaniami dotyczącymi pochodzenia jaj wykorzystywanych w procesie produkcji informujemy, iż  Majonez Kielecki produkowany jest zgodnie z zachowaniem wszelkich obowiązujących w Polsce norm dotyczących bezpieczeństwa oraz jakości. Jednak jako firma odpowiedzialna społecznie podejmujemy obecnie rozmowy z naszymi dostawcami, mające na celu poprawę dobrostanu kur niosek. W związku z tym do końca czerwca 2018 roku podejmiemy wiążące decyzje dotyczące stanowiska firmy w kwestii klasy jajek wykorzystywanych do produkcji majonezu. Podstawową wartością jaką będziemy się kierować przy deklaracji będzie dla naszej firmy przede wszystkim kluczowa wartość – czyli najwyższa jakość produktów i bezpieczeństwo naszych Konsumentów, która towarzyszy nam od początku naszej działalności – czyli od prawie 100 lat.

Nasze Aktualności