9 lutego 2016


Kolejne wyróżnienie produktów WSP „Społem”

Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” ma na swoim koncie kolejny sukces! 36 produktów z portfolio firmy znalazło się na liście Dziedzictwa Kulinarnego woj. świętokrzyskiego.

Sieć Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie to organizacja odpowiedzialna za promocję żywności regionalnej. Do elitarnego grona produktów trafiają wyroby nie tylko smaczne, ale także spełniające najwyższe normy jakości oraz bezpieczeństwa. Co więcej, producenci przystępujący do sieci muszą wykazywać więź z regionem, używając jak najwięcej surowców, pochodzących z woj. świętokrzyskiego. Ponadto powinni pełnić funkcję ambasadora regionu i Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego w całej Europie.

Komisja jednogłośnie uznała, że WSP Społem oraz jej produkty w pełni spełniają restrykcyjne kryteria przyjęcia do grupy. Na liście artykułów znalazły się Majonezy Kieleckie, gama Musztard i Sosów Kieleckich oraz przekąska Snack – Przysmak Świętokrzyski. Wyroby produkowane są przez Spółdzielnię od kilkudziesięciu lat. Konsumenci mogą je nabyć nie tylko na terenie Polski, ale także w 18 innych krajach, na czterech kontynentach.

Nasze Aktualności