16 marca 2018


Tatarski, czosnkowy, a może chrzanowy?

Tatarski, czosnkowy, a może chrzanowy?

Kiedy przygotowania świątecznego menu nie idą tak, jak powinny, a Ty masz na głowie mnóstwo obowiązków, pozwól sobie pomóc! To nic, że np. pieczone mięso wyszło za suche, a sałatka jest nieco mdła. Mamy na to rozwiązanie w postaci Sosów Kieleckich. To uniwersalne dodatki do potraw, które swoim smakiem potrafią zdziałać cuda. 😉

Sos Kielecki chrzanowy do jaj oraz ryb

Przyprawa wybawi Cię z opresji w przypadku, gdy Twoi goście preferują wyrazistą kuchnię staropolską. To wszystko za sprawą dużej zawartości tartego korzenia chrzanu, a także kremowej konsystencji. Takie połączenie nada dorszowi czy faszerowanym jajom wykwintności.

 

Wędliny i pieczone mięsa po tatarsku

Natomiast Sos Kielecki tatarski otuli swoją puszystą konsystencją niejedną mięsną przystawkę. Co więcej, dzięki dodatkowi drobno posiekanych ogórków konserwowych, cebuli, marynowanym pieczarkom oraz mieszance przypraw, smak wędlin oraz mięs stanie się wręcz niepowtarzalny.

Sałatki oraz przystawki z czosnkowym akcentem

A co z Sosem Kieleckim czosnkowym? Ten to dopiero pomoże zaskoczyć wielkanocnych gości – bo który z nich kosztował kiedyś m.in. tradycyjnej jarzynowej z dodatkiem czosnku? Ten delikatny, śmietanowo-czosnkowy smak oraz bogata zawartość dodatków tj. cebuli, szczypiorku i natki pietruszki podkreśli charakter niejednego warzywa

Zatem Kieleckie Sosy na start, bo Święta tuż-tuż!

 

Nasze Aktualności

16 marca 2018

Idealne trio na Wielkanoc od WSP Społem

Do Wielkanocy coraz bliżej, w związku z tym warto już teraz zaplanować świąteczne menu i zrobić listę zakupów.

Czytaj
16 marca 2018

Tatarski, czosnkowy, a może chrzanowy?

Kiedy przygotowania świątecznego menu nie idą tak, jak powinny, a Ty masz na głowie mnóstwo obowiązków, pozwól sobie pomóc!

Czytaj