Sos Kielecki

Sosy Kieleckie to nowatorska linia wyśmienitych dodatków do potraw, bez których trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię. Wytwarzane według najlepszych receptur, z najwyższej jakości przypraw, ziół i warzyw z całego świata, cechują się wspaniałym smakiem i aromatem. Dzięki nim potrawy nabierają zupełnie nowego charakteru. Sosy Kieleckie dostępne są w sześciu wyrazistych smakach, zarówno tych tradycyjnych polskich jak również typowych dla kuchni azjatyckiej czy śródziemnomorskiej. Każdy poszukiwacz kulinarnej odmiany na pewno znajdzie wśród nich swojego faworyta.

Sos Kielecki Tatarski

  • Wyjątkowo polski charakter i smak
  • Lekko kwaśny i wyrazisty
  • Duża zawartość pysznych warzyw
  • Puszysta konsystencja
  • Polecany do kanapek, wędlin, sałatek, jajek i innych potraw na zimno

 

Skład: woda, olej rzepakowy, mieszanka warzyw i grzybów konserwowych (ogórek 8,0%, cebula 4,8%, pieczarka 3,2%, woda, koper, ocet, cukier, sól, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), cukier, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, gorczyca, białka mleka (łącznie z laktozą), aromaty (zawierają mleko, serwatkę w proszku, seler), stabilizatory: guma guar, alginian sodu, cytrynian sodu; regulator kwasowości: kwas mlekowy; przyprawy.

Sos Kielecki Waga Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym Okres przydatności do spożycia

chrzanowy

180 g

6

5 mies.

curry

180 g

6

6 mies.

tatarski

180 g

6

6 mies.

czosnkowy

180 g

6

6 mies.

kanapkowy

180 g

6

6 mies.

cygański

200 g

6

12 mies.

meksykański

200 g

6

7 mies.

czosnkowy (plastik)

335 g

6

6 mies.

amerykański (plastik)

335 g

6

6 mies.

meksykański (plastik)

370 g

6

7 mies.

hamburgerowy (plastik)

335 g

6

6 mies.

Nasze Produkty