17 KWIECIEŃ 2025

Pikantna nowość od WSP „Społem” 

W ofercie Wytwórczej Spółdzielni Pracy pojawił się nowy wariant Musztardy Kieleckiej – wyjątkowo pikantny i wyrazisty. Oparty wyłącznie na białej gorczycy i doprawiony papryką chipotle w zalewie adobo, wyróżnia się intensywnym smakiem oraz głęboką, paprykową barwą. Produkt dostępny w słoiczku o pojemności 190 g, znaleźć będzie można na sklepowych półkach od kwietnia.

Musztarda Kielecka pikantna to propozycja dla osób, które cenią w kuchni mocne dodatki. Jej ostrość pochodzi z odpowiednio dobranych składników – białej gorczycy i przypraw, w tym papryki chipotle zatopionej w sosie adobo.  Charakterystyczna, ciepła, barwa i gęsta konsystencja sprawiają, że produkt świetnie prezentuje się na talerzu.

Musztarda, jedna z najostrzejszych spośród Kieleckich, sprawdzi się jako uzupełnienie dań mięsnych, burgerów, hot-dogów, kanapek oraz jako składnik sosów i marynat. Miłośnicy nieoczywistych połączeń odnajdą w niej tradycyjne, polskie smaki ale też aromatyczne, latynoskie akcenty.

Musztarda dostępna jest w kompaktowym słoiczku o gramaturze 190 g. To trafna odpowiedź na rosnące zainteresowanie ostrzejszymi smakami wśród konsumentów, poszukujących nowych propozycji na sklepowych półkach.

Więcej informacji na temat oferty produktowej  WSP „Społem” oraz inspiracji kulinarnych można znaleźć na stronie: www.wspspolem.com.pl

Czytaj również

23.04.2025

Sos Kielecki prażona cebulka nagrodzony w plebiscycie Superprodukt Świata Kobiety 2024

Czytaj dalej

17.04.2025

Pikantna nowość od WSP „Społem” 

Czytaj dalej

1.04.2025

Lekka kuchnia na wiosnę  

Czytaj dalej

Wróć do strony aktualności