Musztarda Kielecka

Musztarda to jeden z najważniejszych specjałów WSP „Społem”, produkowany od 1932 roku, czyli od blisko 85 lat. Musztardy Kieleckie słyną z charakterystycznego, głębokiego smaku, niepowtarzalnego aromatu i kremowej konsystencji, czym zdobywają serca smakoszy. Powstają wyłącznie z połączenia składników najwyższej jakości tj.: kilku odmian gorczycy, aromatycznych przypraw, pachnących ziół oraz octu, wytwarzanego w drewnianych kadziach zgodnie z dawnymi recepturami. Obecnie w naszej ofercie znajduje się aż 8 wariantów smakowych musztardy, wielokrotnie nagradzanych przez ekspertów i konsumentów.

 

Musztarda Kielecka starofrancuska

  • Grubo mielona o dość ostrym, ziołowym smaku
  • Przygotowana na bazie aromatycznego, białego wina
  • Harmonijny bukiet smakowy, uzyskany dzięki odpowiednio długiemu procesowi produkcji
  • Idealny składnik różnego rodzaju dressingów i sosów
  • Świetnie sprawdzi się jako dodatek do serów czy wędlin

 

Skład: woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, wino, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przyprawy, barwnik: kurkumina.

Musztarda Kielecka Waga Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym Okres przydatności do spożycia

delikatesowa

190 g

10

5 mies.

sarepska

190 g

10

5 mies.

kremska

190 g

10

5 mies.

chrzanowa

190 g

10

4 mies.

rosyjska

190 g

10

5 mies.

czeska

190 g

10

5 mies.

starofrancuska

190 g

10

5 mies.

delikatesowa (plastik)

545 g

6

5 mies.

grillowa (plastik)

545 g

6

5 mies.

Nasze Produkty