3 SIERPNIA 2023

Czy Majonez Kielecki sięgnie po godło „Doceń polskie”? 

Majonez Kielecki gości  na polskich stołach już od 1959 roku. Jego doskonały smak, kremowa konsystencja i najwyższej jakości składniki sprawiają, że produkt ten od pokoleń zdobywa serca rodzimych i zagranicznych konsumentów oraz eksperckie uznanie. Dowodem na to są liczne nagrody i wyróżnienia oraz fakt, iż obecnie to drugi najchętniej kupowany majonez w naszym kraju. Warto wspomnieć, że to właśnie jego receptura stała się podstawą do opracowana Polskiej Normy majonezu.

Producentem w/w produktu jest Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem”. Ta polska firma dzięki ciężkiej pracy i zaangażowaniu najlepszych specjalistów, zbudowała mocną markę cieszącą się zaufaniem konsumentów oraz partnerów biznesowych zarówno w kraju, jak i za granicą.

Majonez Kielecki weźmie udział w 47. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Czy zdobędzie godło „Doceń polskie”? O tym, dowiemy się już niebawem.

Więcej informacji na temat Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” Kielce znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://www.wspspolem.com.pl/

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni. 47. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbędzie się w dniu 26 lipca w Hotelu Centrum w Sosnowcu.

Czytaj również

16.10.2025

Co dodać do pieczywa, by smakowało jeszcze lepiej? Inspiracje od WSP „Społem”

Czytaj dalej

15.09.2025

Majonez Kielecki obchodzi kolejne urodziny

Czytaj dalej

10.09.2025

KONKURS „Na szóstkę”

Czytaj dalej

Wróć do strony aktualności