Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem”, z siedzibą w Kielcach – a więc sercu ziemi świętokrzyskiej, z niekłamaną dumą podkreśla swoje korzenie i przywiązanie do z regionu którego się wywodzi. Ta szczególna więź znajduje odzwierciedlenie nawet w tak kluczowych aspektach funkcjonowania współczesnego przedsiębiorstwa jak nazwy wyrobów. Spółdzielnia jako pierwsza w naszym kraju zaoferowała rodzimym konsumentom produkt, znany dotychczas jedynie z domowej wytwórczości. W 1959r., w oparciu o autorską recepturę, powstał Majonez Kielecki.
Oczywiście od tego czasu wiele się zmieniło, pojawiło się mnóstwo innych producentów tego typu wyrobów, jednak smak Majonezu Kieleckiego, wytwarzanego przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem”, wciąż pozostaje niezmienny – pyszny i niepowtarzalny. Jedyny w swoim rodzaju, tak jak region świętokrzyski z którego pochodzi. Śmiało można dzisiaj powiedzieć, że Majonez Kielecki – z natury świętokrzyski.
Snack – Przysmak Świętokrzyski, Musztardy, Sosy, Ketchupy czy nawet Octy Kieleckie to kolejne przykłady wskazanej powyżej silnej więzi przedsiębiorstwa z lokalną społecznością. We wszystkich tych przypadkach produkty Spółdzielni pełnią zaszczytną rolę kulinarnych ambasadorów regionu świętokrzyskiego nie tylko w kraju ale również zagranicą.
Nasze produkty eksportujemy w najdalsze rejony świata, gdzie stały się prawdziwym hitem. Można je znaleźć na sklepowych półkach w USA, Australii, Wielkiej Brytanii, Niemczech, Słowacji, Kazachstanie, Bułgarii, Mołdawii, Tadżykistanu, Ukrainie, Rumunii, Czechach i republikach bałtyckich.