3 SIERPNIA 2023

Czy Majonez Kielecki sięgnie po godło „Doceń polskie”? 

Majonez Kielecki gości  na polskich stołach już od 1959 roku. Jego doskonały smak, kremowa konsystencja i najwyższej jakości składniki sprawiają, że produkt ten od pokoleń zdobywa serca rodzimych i zagranicznych konsumentów oraz eksperckie uznanie. Dowodem na to są liczne nagrody i wyróżnienia oraz fakt, iż obecnie to drugi najchętniej kupowany majonez w naszym kraju. Warto wspomnieć, że to właśnie jego receptura stała się podstawą do opracowana Polskiej Normy majonezu.

Producentem w/w produktu jest Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem”. Ta polska firma dzięki ciężkiej pracy i zaangażowaniu najlepszych specjalistów, zbudowała mocną markę cieszącą się zaufaniem konsumentów oraz partnerów biznesowych zarówno w kraju, jak i za granicą.

Majonez Kielecki weźmie udział w 47. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Czy zdobędzie godło „Doceń polskie”? O tym, dowiemy się już niebawem.

Więcej informacji na temat Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” Kielce znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://www.wspspolem.com.pl/

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni. 47. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbędzie się w dniu 26 lipca w Hotelu Centrum w Sosnowcu.

Czytaj również

12.07.2024

Oświadczenie Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” na temat rozbudowy zakładu i przyszłych inwestycji

Czytaj dalej

10.07.2024

Majonez Kielecki Lekki – idealny dodatek do letnich potraw

Czytaj dalej

9.02.2024

Przekąska schyłku PRL’u. Czy wciąż tak samo produkowana?

Czytaj dalej

Wróć do strony aktualności