14 LIPCA 2023

Majonez Kielecki walczy z rakiem w Kielcach!

Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” ponownie pokazała swoje wielkie serce. Tym razem producent znanego w całym regionie Majonezu Kieleckiego wesprze piknik, podczas którego w dniach 29-30 lipca będzie można skorzystać z usług medycznych wspierających wykrywalność raka.

Wraz ze Świętokrzyskim Centrum Onkologii oraz świętokrzyskim oddziałem NFZ, Fundacja Pokonaj Raka organizuje niebawem dwa pikniki zdrowia. Mieszkańcy województwa świętokrzyskiego będą mieli możliwość wykonania szeregu badań profilaktycznych oraz skonsultują wyniki z różnymi specjalistami np. dermatologiem, który zbada znamiona pod kątem wykrycia czerniaka.

Wydarzenie dofinansowane zostało przez WSP Społem i odbędzie się w dniach:

-29 lipca br. na Rynku w Kielcach

-30 lipca br. w Pińczowie, przy MOSIR.

-To już nasz III piknik zdrowia. Tym wydarzeniem chcemy pokazać piękno ziemi świętokrzyskiej, szerzyć świadomość prozdrowotną jej mieszkańców oraz promować przemysł gospodarczy ziemi regionu – mówiła Katarzyna Gulczyńska, Prezes Fundacji „Pokonaj raka”. – Wydarzenie zostało wsparte patronatem Wojewody Świętokrzyskiego, Marszałka Województwa oraz Burmistrza Pińczowa – dodaje prezes fundacji.

Dla kieleckiego lidera FMCG, właściciela marki Majonezu Kieleckiego, nie jest obojętne zdrowie najbliższej mu społeczności, dlatego zarząd jednogłośnie zdecydował o wsparciu inicjatywy. Sponsoring pikniku to idealna okazja do szerzenia wiedzy, dzielenia się spostrzeżeniami i integrowania. Część środków, która została przekazana Fundacji, zasili działania promocyjne wydarzenia, m.in. zakup gadżetów i koszulek, a także dofinansowanie spływu kajakowego rzeką Nida dla uczestników pikniku.

Więcej informacji o zbliżającym się pikniku zdrowia przeczytają państwo na profilu FB Fundacji: https://www.facebook.com/pokonajraka

Czytaj również

12.07.2024

Oświadczenie Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” na temat rozbudowy zakładu i przyszłych inwestycji

Czytaj dalej

10.07.2024

Majonez Kielecki Lekki – idealny dodatek do letnich potraw

Czytaj dalej

9.02.2024

Przekąska schyłku PRL’u. Czy wciąż tak samo produkowana?

Czytaj dalej

Wróć do strony aktualności