16 PAŹDZIERNIKA 2019

Ostre i meksykańskie smaki w kuchni

Są tacy, którzy ostre smaki wybierają przez okrągły rok oraz ci, którzy rezerwują je sobie na jesień i zimę – szukając w nich wspomnień rodzinnego grillowania, wakacyjnych wyjazdów w plener a nawet… wycieczek na inne kontynenty. Do ognistego Meksyku, pikantnego Teksasu, a może w kieleckie? Tam, gdzie produkują apetyczne nowości: Ketchup Kielecki baaardzo ostry oraz Ketchup Kielecki meksykański.

Podniebienie podpowiada, że te nowości szybko staną się bestsellerami. Tym, co je łączy jest wyrazisty, ognisty smak oraz fakt, że doskonale komponują się zarówno z pieczywem i mięsem, jak i z warzywami: kabaczkami, cukinią, fasolą, cebulą czy papryką. Jako dodatek do kanapek oraz pikantny element sosów, leczo i zup. Po prostu pyszności!

Do dań z grilla i patelni

Baaardzo ostry Ketchup Kielecki to pikantna propozycja dla wielbicieli grillowanych mięs, wędlin, serów i zapiekanek. Smaczny i wyrazisty dodatek do kanapek, pizzy oraz tostów. Te zaś warto podawać wraz z warzywami które dodatkowo
podkreślają smak dania: ze świeżą i prażoną cebulą; ogórkiem konserwowym lub kiszonym; z oliwkami, bazylią i suszonymi pomidorami albo bakłażanem oraz pieczarkami. Wyrazisty smak pomidorowego sosu sprawi, że nawet najmniejszy posiłek okaże się godną zapamiętania ucztą.

Komu zaś w smak tortilla, quesadilla, nachosy i inne pyszności rodem z Ameryki, ten do ulubionych posiłków z przyjemnością doda Ketchup Kielecki meksykański. Można go serwować jako sos lub jako dip. Na zimno i na ciepło, a z racji smaku – na gorąco!

Ostry smak na zawołanie

Ketchup Kielecki to uniwersalny dodatek, który ułatwia przyprawianie potraw
i sprawia, że każdy może sam zadecydować “ile papryczek” doda do warzywnej zapiekanki lub jesiennej zupy-krem. Poręczne opakowanie sprawia, że można nim też dekorować potrawy – nanosząc na nie apetyczne ornamenty, lub pojedyncze krople – zwłaszcza, jeśli do rąk gości oddajemy Baaardzo ostry Ketchup Kielecki, który jest niczym jalapeno czy tabasco pośród ketchupów.

Ketchup Kielecki meksykański, w połączeniu z czerwoną fasolą, podsmażoną papryką i cebulą oraz kukurydzą z puszki to początek smakowej kompozycji, którą można podawać w postaci zblendowanej pasty śniadaniowej, pikantnej potrawki w duecie z ryżem lub jako rozgrzewające, szybkie danie na długie, jesienne wieczory. Wykonanie oraz doprawienie do smaku zajmuje zaledwie kilka chwil.

Pomysł na pikantną, jesienną zupę lub sos

Warzywem, które doskonale komponuje się z ostrym, pomidorowym sosem jest również dynia. Sama w sobie słodkawa i delikatna, w dobrym towarzystwie zyskuje na wyrazistości i intensywności smaku. Zwłaszcza, jeśli wcześniej upiecze się ją w piecu, a następnie zblenduje na jednolity krem. Czerwień Ketchupu Kieleckiego (zarówno meksykańskiego, jak i baaardzo ostrego) doda dyni “rumieńca” oraz głębi smaku.

Ketchupy Kieleckie bazują na składnikach najwyższej jakości oraz sprawdzonych recepturach. Ich smak znają reprezentanci i reprezentantki kilku pokoleń, którzy co do jednego są zgodni: Trudno wyobrazić sobie jesień bez pomidorowego sosu w ulubionym wydaniu.

Czytaj również

9.02.2024

Przekąska schyłku PRL’u. Czy wciąż tak samo produkowana?

Czytaj dalej

22.01.2024

Nowy rok, nowy Ty! Nie rezygnuj z ulubionych potraw, ale zmień podejście do jedzenia

Czytaj dalej

15.01.2024

Premierowy smak od stycznia w sklepach: Chrzan Luksusowy z Jalepeno!

Czytaj dalej

Wróć do strony aktualności