7 CZERWCA 2022

Sekretny składnik w Ketchupach Kieleckich

Sekretny składnik w Ketchupach Kieleckich

Ketchupy Kieleckie produkowane przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem” goszczą na stołach Polaków już od kilkunastu lat. W ofercie firmy znajdziemy różne ich wersje, zarówno te najbardziej popularne (łagodny i pikantny z dodatkiem papryczki chilli) jak i mniej oczywiste np. skierowany dla dzieci Ketchupik, zawierający w swoim składzie przecier jabłkowy. Wspomniane sosy wyróżniają się nie tylko gęstą konsystencją, bogatym i apetycznym aromatem, ale przede wszystkim niepowtarzalnym pomidorowym smakiem, który zawdzięczają…

…pulpie pomidorowej. A cóż to za tajemniczy składnik? Za tym określeniem kryją  się  starannie wyselekcjonowane, soczyste i dojrzałe w śródziemnomorskim słońcu włoskie pomidory, których smak Polacy tak bardzo kochają. Podczas produkcji wspomnianego składnika warzywa poddane są wyłącznie procesowi rozcierania i odparowywania. To właśnie tak przygotowana pulpa sprawia, że opisywane sosy są nie tylko wyjątkowo pyszne i aromatyczne, ale bardzo… naturalne w smaku. W składzie Ketchupów Kieleckich znajdziemy także koncentrat pomidorowy, wodę, paprykę suszoną i naturalne przyprawy. Nie znajdziemy tam zaś substancji konserwujących, wzmacniaczy smaku itp..

Ketchupy Kieleckie, zarówno w wersji łagodnej, jak i pikantnej, doskonale sprawdzają się do kanapek, zapiekanek, marynat i dressingów, ale także ze względu na praktyczne, plastikowe opakowanie – podczas pikników czy grillowania na świeżym powietrzu. Niedawno zostały wyposażone w nowe nakrętki, dzięki którym są łatwiejsze i wygodniejsze w precyzyjnym dozowaniu, szczególnie w warunkach plenerowych.

Czytaj również

16.10.2025

Co dodać do pieczywa, by smakowało jeszcze lepiej? Inspiracje od WSP „Społem”

Czytaj dalej

15.09.2025

Majonez Kielecki obchodzi kolejne urodziny

Czytaj dalej

10.09.2025

KONKURS „Na szóstkę”

Czytaj dalej

Wróć do strony aktualności