11 września 2015


Smaczna kanapka w Twojej śniadaniówce!

Kanapki to jedna z najpopularniejszych przekąsek na drugie śniadanie. Dlaczego? Ponieważ można je szybko i łatwo przygotować, a przy tym są niedrogie. Ponadto wystarczy urozmaicać je warzywami i przyprawami takimi jak majonezy czy ketchupy z WSP Społem, by każdego dnia cieszyć się wyjątkowym śniadaniem!

Przygotowując kanapkę wybierajmy pieczywo pełnoziarniste lub bezglutenowe, bogate w witaminy oraz inne związki potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pamiętajmy o chudej wędlinie, albo serze lub jajkach i sezonowych warzywach. Dodatkowo, by śniadaniowa kompozycja jeszcze lepiej smakowała warto dodać do niej łyżkę Majonezu Kieleckiego Omega-3 lub/i Ketchupu Kieleckiego łagodnego extra.

Ten pierwszy posiada wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3, które są ważnym elementem zbilansowanej diety. Drugi natomiast, bogaty jest w świeże pomidory – aż 186 g/100 g produktu.

Nasze Aktualności