4 WRZEŚNIA 2018

Snacki – wyjątkowe przysmaki na przyjęcia

Snacki – wyjątkowe przysmaki na przyjęcia

Początek roku szkolnego sprzyja nieplanowanym, spontanicznym spotkaniom i dobrej zabawie. Dlatego warto mieć pod ręką produkty, dzięki którym przygotujemy szybkie przekąski. I co ważne – sami zdecydujemy, jak je doprawić. Spróbujcie Snack – Przysmak Świętokrzyski i zaskoczcie gości pomysłowością. Zarówno na tych małych, kameralnych jak i tych całkiem dużych imprezach!

Dlaczego właśnie Snack?

Bo przygotujecie go tak jak lubicie, ze swoimi ulubionymi dodatkami. A to ważne, szczególne, gdy zwracamy uwagę na to, co jemy. Produkt powstaje na bazie wyselekcjonowanych gatunków mąki, bez dodatku przypraw i aromatów. Dzięki temu sami decydujemy, jak go doprawić. Wystarczy wrzucić je na rozgrzany olej i poczekać kilka sekund aż zaczną nabierać kształtów oraz wysmażać się. I gotowe!

Chrup tak, jak lubisz

Snack w podstawowej wersji bez dodatków to przekąska, którą z przyjemnością pochrupiemy miedzy większymi posiłkami. W tym wariancie mamy do wyboru dwa rodzaje –  znany od lat pszenny i nowy, ziemniaczany. Różnorodne formy sprawią, że wybieranie tych ulubionych, da nam sporo frajdy. I co ważne, możemy być spokojni – Snacka nie zabraknie podczas przyjęcia. Chrupki w trakcie smażenia zwiększają swoją objętość nawet do 5 razy, a to oznacza, że z jednej paczki uzyskamy objętościowo aż do 10 l gotowego produktu. Taką ilość prażynek rozdzielimy na kilka sporych porcji.

Postaw na dobre połączenie

Hitem tej jesieni jest Snack’owa sałatka. W końcu to szybki sposób na zbilansowaną dietę uzupełnioną wyrazistymi dodatkami. Jakich warzyw potrzebujemy? My tym razem postawiliśmy na te sezonowe. Wyczarujemy sałatkę z kolbami kukurydzy. Do nich dodamy rukolę, pomidorki koktajlowe, borówki, ser pleśniowy oraz dressing czosnkowy. Na końcu dorzucimy Snack – Przysmak Świętokrzyski. Szybka i pożywna propozycja na imprezowe danie gotowa. W ten sposób można wykorzystywać Snack przez cały rok – np. idealnie komponuje się z sałatką na bazie roszponki, pomidorków koktajlowych, czarnych oliwek i sera feta z dodatkiem dressingu ziołowego.

Pasty rządzą

Kiedyś na stołach królowały dipy i sosy, dziś proponujemy pasty warzywne. Wykonamy je błyskawicznie, a zestawione z Przysmakiem Świętokrzyskim będą smakować idealnie. Jednym z najprostszych pomysłów jest pasta z białej fasoli. Wystarczy ją zblendować razem z suszonymi pomidorami oraz świeżą kolendrą. I gotowe! Jeśli lubicie ciecierzycę, polecamy pastę z dodatkiem sera feta i awokado. Takie rozwiązania nie tylko będą smakowite, ale i zdrowe.

Już chyba nikt nie może mieć wątpliwości, że jeśli impreza, to obowiązkowo ze Snack’iem Świętokrzyskim. Wasi goście powinni być zachwyceni, że na przyjęciu nie zabraknie chrupania i to z dodatkiem sporej porcji warzyw.

Czytaj również

16.10.2025

Co dodać do pieczywa, by smakowało jeszcze lepiej? Inspiracje od WSP „Społem”

Czytaj dalej

15.09.2025

Majonez Kielecki obchodzi kolejne urodziny

Czytaj dalej

10.09.2025

KONKURS „Na szóstkę”

Czytaj dalej

Wróć do strony aktualności