29 CZERWCA 2023

Sprawdź ten sposób, a Twoje kanapki będą o niebo smaczniejsze!

Robisz często kanapki dla siebie bądź swoich pociech? Wyjdź poza schemat i… posmaruj je majonezem. Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak pyszna i niedoceniona alternatywa dla klasycznych smarowideł czeka w Twojej lodówce.

Smarowanie chleba, bułek czy warzyw majonezem zyskuje coraz większe grono fanów. I trudno się dziwić – to smaczne, szybkie i wygodne rozwiązanie, które dziś nabiera nowych możliwości.

Dlaczego? Odpowiedzi poniżej.

Majonez alternatywą?

Coraz więcej osób do smarowania kanapek wybiera majonez, nie tylko z czysto zdrowotnych czy żywieniowych pobudek (np. unikanie problematycznej laktozy), ale i szukając nowych alternatyw smakowych, urozmaicając codzienną dietę i dodając jej koloru. Wszystko to skłania konsumentów do szukania nowych nawyków i składników. Jednym z nich jest majonez, który dziś może być roślinny, lekki, z oliwkami, z większą zawartością Omega-3, a nawet w tubie do dekoracji – wszystkie te możliwości oferuje WSP SPOŁEM, właściciel kultowej marki Majonezu Kieleckiego.

Który więc wybrać?

Przede wszystkim ten z czystym składem. A Majonez Kielecki z tradycyjną recepturą sprzed 1959 r. według wielu rankingów i specjalistów żywienia zawiera najkrótszą i najbardziej naturalną listę składników: olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%). Nie ma obawy o substancje słodzące, konserwujące czy koloryzujące. Jest za to Znak Jakości Q i docenienie przez miliony Polaków. Dlaczego więc warto smarować Kieleckim? Jest przynajmniej kilka powodów.

Bo jest zawsze gotowy do użytku

Nawet wyjęty prosto z lodówki, Majonez Kielecki jest gotowy do działania, dlatego także latem przygotujesz kanapkę dosłownie w kilka chwil. Nie musisz czekać (jak w przypadku schłodzonej kostki masła). Ma zawsze idealną konsystencję – lekką, kremową, delikatną. Jeden słoik – wiele zastosowań i więcej miejsca w Twojej lodówce!

Bo wzbogaca smak kanapek

Delikatnie kwaskowość majonezu nie dominuje kanapek, a jedynie dodaje im dodatkowej, delikatnej nuty i pomaga wydobyć na pierwszy plan smak pozostałych składników. Majonez Kielecki świetnie komponuje się z wędliną, serem, chrupiącymi warzywami i plastrami jajka, a także oliwkami, kaparami i świeżymi ziołami. Możesz codziennie używać go inaczej – raz na spodzie, raz na szczycie kanapki!

Bo dodaje dobrej energii

Nie bez powodu Majonez Kielecki od lat przoduje w rankingach. Konsumenci doceniają jego prosty skład bez zbędnych dodatków, konserwantów, barwników czy kwasku cytrynowego. Dzięki zawartości substancji odżywczych i tłuszczu, szybko i skutecznie dodaje energii na cały dzień.

Bo jest receptą na nudę i rutynę w kuchni

Jeśli Twoje kanapki Cię nudzą, postaraj się je odmienić kleksem majonezu. Możesz też do niego dodać zioła (natkę pietruszki lub bazylię) i świetny, majonezowo-ziołowy sos gotowy!

Bo można wygrać świetne nagrody!

W ramach akcji PoSmaruj Kieleckim trwa konkurs, w którym od 1 do 30 czerwca 2023 można wygrać świetnie nagrody – Robot planetarny KitchenAid oraz wiele innych! Szczegóły na stronie internetowej, na profilu FB producenta i wybranych produktach ze specjalną, konkursową etykietą:

http://www.wspspolem.com.pl/

https://www.facebook.com/majonezkielecki

Czytaj również

16.10.2025

Co dodać do pieczywa, by smakowało jeszcze lepiej? Inspiracje od WSP „Społem”

Czytaj dalej

15.09.2025

Majonez Kielecki obchodzi kolejne urodziny

Czytaj dalej

10.09.2025

KONKURS „Na szóstkę”

Czytaj dalej

Wróć do strony aktualności